Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe z rabarbarem bez miksowania
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 45
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3302
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 45
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3302
Składniki
Jajka wymieszać z cukrem i jogurtem. Następnie dodać przesianą mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na koniec wlać olej oraz opcjonalnie dodać cukier w wanilią. Ponownie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu.