Ciasto jogurtowe z jabłkami i suszoną żurawiną

Ciasto jogurtowe z jabłkami i suszoną żurawiną
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Renata9
Ciasto bardzo dobre i wilgotne w smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.

  2. Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.

  3. Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.

  4. Wymieszać łyżką suche składniki.

  5. Do suchych składników dodać jajka.

  6. Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.

  7. Dodać jogurt naturalny.

  8. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.

  9. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.

  10. Ciasto posypać suszoną żurawiną.

  11. Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.

  12. Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.

  13. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.

  14. Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.

  15. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (1)

zabecka 07 marca 2016
Proste ciacho, które smacznie się zapowiada:)
Składniki
Składniki