Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być sypane cukrem pudrem,ale z polewą rozpływającą się po cieście jest o niebo lepsze. Ciasto jest pysznie nasączone ,tylko zajadać.Serdecznie polecam:)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puch.Margarynę rozpuścić i wystudzić. Do jajek dodać mąkę,proszek do pieczenia,olejek,kisiele,jogurty,wlać margarynę i wszystko zmiksować na gładką masę. Gruszki obrać i pokroić na ćwiartki wybierając środki. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,wyrównać i ułożyć ćwiartki gruszek. Dać do nagrzanego piekarnika i piec ponad godz.w 190st.góra -dół do złotego koloru. Ciasto wystudzić i zrobić polewę. Cukier,kakao,masło i wodę rozpuścić do gładkiej masy. Lekko przestudzić dodać spirytus i rozlać po cieście. .
Dać do lodówki,by polewa trochę stężała ,nie wylała się cała z ciasta.
Smacznego życzę!