Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!

Ciasto jagodowe na zimno na spodzie waflowym!
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Pyszne,szybkie ciasto jagodowe z waflami!POLECAM!

Składniki

  • Keksówka 11/28cm
  • 1 galaretke ugotowac na 200ml wody
  • 150g wafli,250g serka ricotta,250g jogurtu naturalnego
  • 150ml smietany kremówki,30g cukru,250g swiezych jagód
  • ok.40g czekolady gorzkiej,6 lyzek smietany

Przygotowanie

  1. najpierw gotujemy galaretke,bo potrzebujemy ja wystudzona !
    Nastepnie wykladamy keksówke folia spozywcza.Ubijamy smietane na sztywno i wkladamy do lodówki.Jogurt,serek ricotta i cukier dobrze mieszamy.Forme wykladamy waflami,reszte wafli kruszymy i odstawiamy na bok.
    Do masy serowej dodajemy zimna galaretke ,mieszamy i dodajemy ubita smietane i delikatnie za pomoca szpatulki mieszamy dodajac jagód. Wszystko wylewamy na wafle do keksówki.Na góre dajemy pokruszone wafle.Dajemy do lodówki.
    Nastepnie rozpuszczamy czekolade dodajemy cieplej smietanki i mieszamy.Wlewamy na góe ciasta.

  2. Zostawiamy na noc w lodówce lub na conajmniej 4 godz.
    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 15 lipca
Super Ciasto:)
Składniki
  • Keksówka 11/28cm
  • 1 galaretke ugotowac na 200ml wody
  • 150g wafli,250g serka ricotta,250g jogurtu naturalnego
  • 150ml smietany kremówki,30g cukru,250g swiezych jagód
  • ok.40g czekolady gorzkiej,6 lyzek smietany
Składniki