Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami i śmietaną,wyjątkowe w smaku, bardzo proste i niezawodne ciasto. Doskonałe do popołudniowej kawki.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Żelatynę zalać w 1/2 szklanki wody gdy ,napęcznieje, rozpuścić ( można w mikrofali 3-4 minuty co jakiś czas mieszając) co 1 minutę ) Przygotowanie: Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru następnie , dodać żółtka i wodę... Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Piec w temperaturze 180 stopni . Biszkopt nasączyć, galaretkę rozpuścić w wodzie , Jabłka wyłożyć do naczynia ,wlać rozpuszczoną chłodną galaretkę i wymieszać, gęstniejącą z jabłkami, całość wylać na biszkopt i odstawić do stężenia. Następnie ,ubijamy śmietanę dosypujemy cukru pudru (według uznania),wlewamy chłodną rozpuszczoną żelatynę chwilę jeszcze miksujemy i wylewamy na jabłka . Na wierzch posypujemy startą czekoladą .
Smacznego !!!!