Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste ciasto z chrupiaca polewa.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 205
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9313
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 900
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 205
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9313
Składniki
Marchewki i jablka zetrzec i skropic cytryna. Utrzec maslo z sola, cynamonem i cukrem. Dodac jajka. Dodac make, make ziemniaczana, proszek do pieczenia i mielone orzechy ( ok. 80 g ) jesli ktos lubi. Na koncu dodac starte marchewki z jablkami. Piec w natluszczonej foremce, ok. 50-55 min w temp. 175° C ( termoobieg)
Na polewe zmiksowac wszystkie skladniki, dodajac na koncu tyle mleka, az uzyska sie odpowiednia konsystencje. Moja wyszla zbyt gesta, dlatego posypalam ja orzechami i czekolada. Wstawic do lodówki, aby polewa uzyskala swoja "lodowa" konsystencje.