Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania ciasto a jednocześnie delikatne i owocowe.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z 20 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia, wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach dodać 10 g cukru usmażyć. Do usmażonych jabłek dodać galaretkę, wymieszać , wystudzić.
Wystudzone ciasto przekroić na połowę , na jedną wyłożyć jabłka.
Galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 2 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Jabłka przykryć drugą połową ciasta, ułożyć borówki, zalać tężejącą galaretką.
Schłodzić około 2 godzin , pokroić na porcje.