Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem

Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ciasto śmietankowo- galaretkowe z dodatkiem makaronu czekoladowego na biszkoptach posypane białą czekoladą. Polecam przepis.

Składniki

  • 300 g makaronu czekoladowego ,
  • 2 galaretki wiśniowe,
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • 800 śmietany 30 %,
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 1 biała czekolada,
  • paczka biszkoptów.

Przygotowanie

  1. Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją.
    Makaron gotujemy al dente i studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny.
    Żelatynę rozpuszczamy.
    Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy.
    Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę.
    Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta.
    Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.



    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 12 sierpnia
Pyszotka:))
Składniki
  • 300 g makaronu czekoladowego ,
  • 2 galaretki wiśniowe,
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • 800 śmietany 30 %,
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 1 biała czekolada,
  • paczka biszkoptów.
Składniki