ciasto francuskie z masą serowo-kokosową

ciasto francuskie z masą serowo-kokosową
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewusssia
był w domu kokos,był ser....

Składniki

  • paczka ciasta francuskiego
  • 250 g twarogu
  • jedno jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 duży banan
  • 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18%
  • 1 płaska łyżka mąki
  • aromat (u mnie akurat waniliowy)

Przygotowanie

  1. Twaróg ucieramy z cukrem, żółtkiem i mąką. Dodajemy śmietanę, aromat i wiórki, miksujemy do połączenia składników.

  2. ciasto rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem.ostrym nożem robimy nacięcia w zewnętrznych częściach w odstępie ok 1,5 cm(jak na zdjęciu). na środkowej części rozsmarowujemy masę serową..banana przekrajamy wzdłuż i układamy na masie

  3. naprzemiennie zaplatamy paski ciasta, smarujemy białkiem.pieczemy ok. 25-30 minut w 200 stopniach, aż ładnie się zezłoci.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 04 maja 2019
Kokos,ser....i jest coś pysznego :)
Składniki
  • paczka ciasta francuskiego
  • 250 g twarogu
  • jedno jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 duży banan
  • 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18%
  • 1 płaska łyżka mąki
  • aromat (u mnie akurat waniliowy)
Składniki