Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle popularne u naszych zachodnich sąsiadów - pyszne mięciutkie ciasto z dodatkiem Fanty.
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Całe jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
Dodaj porcjami olej oraz jogurt, a następnie fantę, sól i olejek cytrynowy, cały czas miksując.
Mąkę dodawaj partiami mieszając łopatką. Nie używaj już miksera.
Ciasto wylej do foremki o wymiarach 21/25cm wyłożonej pergaminem. Na wierzchu ułóż odsączone z zalewy kawałki mandarynek.
Piecz ok. 35 - 40 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C (góra +dół) bez termoobiegu.
Po wystudzeniu posyp ciasto cukrem pudrem.