Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto w kolorze intensywnej pomarańczy. Mocno dyniowe, o lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na blogu.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1092
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 191
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1092
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 191
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Składniki
Ciasto Piekarnik nastawić na 160 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki poza jajkami zmiksować na gładką masę. Rozdzielić żółtka od białek i dodać je do masy dyniowej. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Ostrożnie wmieszać je do masy dyniowej. Dodać skórkę z pomarańczy. Delikatnie przelać ciasto do lekko natłuszczonej silikonowej formy lub też metalowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 40 -45 minut aż do suchego patyczka. Ostudzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Polewa Wlać mleko do garnuszka i posypać po wierzchu żelatyną. Poczekać aż lekko napęcznieje. Następnie podgrzać chwilę. Dodać karob i olej kokosowy i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Odrobinę przestudzić i polać ciasto.