Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepyszne!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 226
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Żelatynę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, wystudź. Puree z dyni wymieszaj z goździkami, kardamonem, imbirem i cynamonem. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żelatyną. Do kremówki dodaj puree. Ubijaj chwilę mikserem. Na blaszce (20x26) wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj naprzemiennie warstwy herbatników i dyniową masę. Wierzch ciasta przykryj pokruszonymi herbatnikami. Ciasto udekoruj polewą tworząc tzw. "esy-floresy". Przechowuj w lodówce.