Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na owoce już tuż, tuż, więc czas pomyśleć w jaki sposób je wykorzystać...może do ciasta drożdżowego ?
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 491
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Drożdże zalać ciepłym mlekiem, dodać kilka łyżek mąki i 2 łyżki cukru, wymieszać i odstawić na kwadrans. Jaja zmiksować z pozostałym cukrem na jasną masę. Do zaczynu dodać zmiksowane jaja, mąkę i stopione, lekko przestudzone masło, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w nasłonecznione miejsce na ok. 75 min. W tym czasie owoce umyć/obrać, pokroić w plasterki, zasypać cukrem brązowym i wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć na niej wyrośnięte ciasto i owoce wraz z powstałym sokiem. całość posypać przygotowaną posypką (mąkę wymieszać z pudrem i miękkim masłem).
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 30-40 min. Przed podaniem ostudzić. Smacznego!