Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś nie lubi się wyżywać na cieście drożdżowym ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
5 dag drożdży pokruszyć do miski, zasypać 1 szklanką cukru i po kolei: - 3 jajka - 3/4 szklanki mleka - 1 szklanka oliwy bądź oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 szklanki mąki pszennej NIE MIESZAMY! Przykryć ściereczką i odstawić na 3-4 godziny. Tuż przed pieczeniem dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki. Piec 40-60 minut w 180 stopniach.