Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32639
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 121
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32639
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 121
Składniki
Drożdże, cukier , cukier waniliowy, mleko, jajka, przesiana mąkę i na końcu 1/2 szklanki oleju umieszczamy w misce. Składników nie mieszamy. Miska może być w lodówce lub na stole w kuchni. Nie ma to znaczenia. Nasza miseczka ma czekać dwie godziny . Po tym czasie na wierzch wylewamy drugą połowę oleju. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę. Układamy winogrona. Posypujemy kruszonką
Piekłam 45 minut w 170* Po wyłaczeniu trzymałam w piekarniku jeszcze 15 minut.