Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny drożdżowiec.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1879
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1879
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1742
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 108
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
Drożdże wymieszać z 1 łyżeczką cukru, dodać 1 łyżeczkę mąki. całość wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić w rondelku, dodać mleko. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać. Dodać ubite z cukrem jajka. Wlać masło z mlekiem, maślankę i wsypać szczyptę soli. Ciasto wyrabiać, aż będzie się odklejało od dłoni. Ciasto nie może być ścisłe (twarde) powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy dwukrotnie zwiększy swoją objętość dodać aronię i ponownie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Zamiast aronii można użyć rodzynek namoczonych w rumie(przez noc). Z masła, cukru i mąki przygotować kruszonkę. Ciasto wyłożyć na blachę, posypać kruszonką, pozostawić jeszcze na 10 minut.
Piec w temp. 180C około 50 - 60 minut.