Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, mięciutkie i pulchne ciasto drożdżowe aż sama jestem w szoku że mi wyszło, aż takie dobre. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe posmarowane masełkiem ze szklanką mleka lub kakao.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 49
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 123
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 49
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 123
Składniki
Do lekko podgrzanego mleka wkładamy drożdże, mieszamy aż się rozpuszczą, a następnie dodajemy 1/3 ze szklanki cukru i garść mąki.Wszystko razem dokładnie mieszamy. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto potroi swoją objętość wówczas dodajemy jajka, olej, roztopione masło, resztę cukru i mąki.
Wszystko razem dokładnie wyrabiamy przez około 10 minut, a następnie wykładamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia dużą foremkę.
Ciasto z brytfanką odstawiamy do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na około 60 minut. Smacznego !!!
;-d