Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na słodki weekend. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, a wcale nie ma przy nim aż tak dużo pracy. Polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Białka ubij ma puszysta piane. Pod koniec ubijania dodawaj powoli cukier i żółtka. Wiórki, mak, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie wymieszaj. S
Sypkie składniki delikatnie wymieszaj z ubitą pianą. Ciasto wyłóż na blaszkę o wymiarach 25x34 cm. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Budynie rozpuść w szklance mleka. Resztę zagotuj z 10 łyżkami cukru. Do gotującego się mleka wlej rozpuszczony proszek. Poczekaj aż masa zgęstnieje (cały czas podgrzewaj i mieszaj). Wystudź. Masło utrzyj z cukrem. Powoli dodawaj budyń.
Masę budyniową wyłóż na biszkopt. Rozsmaruj równomiernie. Przykryj delicjami. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ciasto zalej tężejącą galaretką.