Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto na podwieczorek, spotkanie towarzyskie i jakąkolwiek inną okazję. Zawsze się sprawdzi. A przygotowanie go nie zabiera dużo czasu. Nie trzeba też się rujnować finansowo. Serdecznie polecam.
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Mąkę pszenną przesiać do naczynia z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać wiórki kokosowe, posiekaną drobno czekoladę i miód. Wszystko wymieszać. Można zwyczajnie łyżką. Białka oddzielić od jajek i ubić w oddzielnym naczyniu ze szczyptą soli. Żółtka i olej dodać do ciasta. Dokładnie całość wymieszać. Masa stanie się gęsta. Ale to nic. Rozluźni ją nieco ubita piana z białek, którą należy wkręcać powoli. Całość przełożyć do foremki o wymiarach 24x24 cm. Oczywiście trzeba ją wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną lub wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polewa z "krówek" rozpuszczonych w naczyniu z mlekiem. Robiłam to nad parą.