Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto - miłość od pierwszego kęsa.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, dodać rozpuszczoną czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Kiwi obrać , zblendować - 1 szklanka , dodać drugą szklankę wody , zagotować, rozpuścić galaretki o smaku kiwi. Pozostawić do zakrzepnięcia.
Śmietanę ubić na puszysto, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać tężejącą galaretkę, wyłożyć na ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
Krzepnące galaretki wylewać w przestrzenie między biszkoptami naprzemiennie, posypać kolorową skórką z owoców i wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.