Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne ciasto na wigilijny stół.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 482
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 745
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 151
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 482
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 745
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 151
Składniki
Wykonanie kremu: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową i przełożyć upieczony placek. Wykonanie ciasta: Mąkę połączyć z sodą. Wodę, cukier, masło i kakao podgrzać, aż masa zrobi się jednolita i cukier się rozpuści. Przestudzić, wymieszać z żółtkami a potem połączyć z mąką. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem. Przelać do przygotowane formy keksowej i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45 minut(do suchego patyczka). Po upieczeniu przełożyć przygotowaną masą kajmakową. ( ciasto należy przeciąć wzdłuż na trzy lub więcej plastrów(według uznania.