Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 19
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 25
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 266
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 19
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 25
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 266
Składniki
Przygotowanie ciasta: 2 jajka + 4 łyżki. ubij kakao trzepaczką. Dodaj olej słonecznikowy, puszkę skondensowanego mleka, proszek do pieczenia i stopniowo dodawaj 7 łyżek. mąkę, dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez 35 minut. Sposób przygotowania śmietanki: Jajko ubić mlekiem, dodać 2 łyżki. mąkę, puszkę skondensowanego mleka, wszystko dobrze ubij. Włożyć do pieca i gotować przez 8-10 minut, aż zgęstnieje. Dodaj płatki kokosowe do ostudzonego kremu i wymieszaj. Upieczone ciasto przekroić na pół, posmarować śmietaną. Udekoruj kremem kokosowo-czekoladowym.