Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, czekoladowe i expresowe ciasto.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2799
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2741
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 578
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2799
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2741
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 578
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać masło nadal miksując a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia.
Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę dodać konfiturę i chwilę przestudzić. Wysmarować tortownicę o wymiarach 21 cm masłem a następnie wylać przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni 40 minut do tzw. suchego patyczka.Kiedy ciasto przestygnie polać polewą czekoladową.