Ciasto czekoladowe z kawą

Przepis dnia 2012-09-23
Ciasto czekoladowe z kawą
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
Mocno czekoladowe i wilgotne ciasto z chrupiącą skórką

Składniki

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić.

  2. Żółtka ubić z cukrem i ubijając dodawać kawę i masło.Następnie po łyżce dodawać roztopioną czekoladę a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie miksując.

  3. Z białek ubić pianę i delikatnie,dokładnie połączyć ją z masą czekoladową.Na wysmarowaną masłem tortownicę(ok 24 cm) wyłożyć ciasto i piec ok 40-50 min w temp 180 st

Komentarze do przepisu (10)

rosse 20 września 2012
Musi być pyszne,uwielbiam czekoladowe delicje:)chętnie wypróbuję:)
Tosca 20 września 2012
Jesli faktycznie wilgotne, to muszę je upiec. :)
sereberko80 20 września 2012
robię podobne ... nie ma pyszniejszego czekoladowego ciasta :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki