Ciasto czekoladowe z jabłkami

Ciasto czekoladowe z jabłkami
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Honorata27
Proste i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu ciasto, które daje wiele możliwości interpretacji. Jabłka w deserze można zamienić na każde inne. Pomysł zależy od was i od waszych smaków.

Składniki

  • mąka pszenna Typ 500 350 g
  • Olej rzepakowy 200 ml
  • cukier 180 g
  • kakao 100 g
  • Proszek do pieczenia 8 g
  • jajka 4 szt.
  • jabłka 6 szt.

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy na małe kwadraty. Mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, kakao i mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy. Prostokątną blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut(do tzw. suchego patyczka). Studzimy. Dowolnie dekorujemy.

  2. Zapraszam na mojego bloga!

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 01 sierpnia 2019
Świetne ciacho :-)
slodkisentyment 01 sierpnia 2019
Mniam :)
Składniki
  • mąka pszenna Typ 500 350 g
  • Olej rzepakowy 200 ml
  • cukier 180 g
  • kakao 100 g
  • Proszek do pieczenia 8 g
  • jajka 4 szt.
  • jabłka 6 szt.
Składniki