Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto czekoladowe z kawałkami jabłek. Danie niemalże jednogarnkowe i ciasto jest niesamowicie wilgotne!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Jajka zmiksuj razem z cukrem. W międzyczasie rozpuść czekoladę deserową w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Ciągle miksując jajka wlewaj czekoladę cienkim strumieniem. Gdy czekolada się połączy przestań miksować.
Do masy jajecznej dodaj przesiane suche składniki (mąkę, sodę oczyszczoną). Całość wymieszaj trzepaczką delikatnie. Ciągle mieszając wlewaj olej cienkim strumieniem oraz dodaj 2 jabłka obrane i zblendowane (puree jabłkowe).
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto a na wierzchu ułóż ćwiartki z pozostałych 2 jabłek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu odstaw ciasto do wystudzenia.