Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki nie są zbyt popularne w wypiekach a szkoda, bo jesień zawsze przynosi ich urodzaj:). Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Ten smak przełamuje wierzchnia warstwa bitej śmietany.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 307
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 452
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 307
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 452
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Ciasto wylewamy na tortownicę 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-50 minut. Wyciągamy z piekarnika, studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem do powstania sztywnej piany. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta, posypujemy ulubionymi posypkami.