Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co zrobić z cukinią? Zrób ciasto czekoladowe! Błyskawiczne, wystarczy parę składników i gotowe. Intensywny smak czekolady doskonale przełamują świeże, soczyste owoce. Smak cukinii jest niewyczuwalny - to dla tych niezdecydowanych:) Naprawdę warto!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Czekoladę połamać i rozpuścić ( można w mikrofalówce, można w rondelku) i ostudzić. Cukinię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, wlać olej i parę kropel aromatu rumowego, zmiksować raz jeszcze. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i delikatnie połączyć szpatułką. Na koniec wmieszać czekoladę i starta cukinię ( w razie potrzeby należy ją odsączyć)
Piekarnik nagrzać do 180 st. Otrzymaną masę przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec bez termoobiegu przez około 45-50 minut. Sprawdzić patyczkiem. Udekorować polewą czekoladową i sezonowymi owocami, wg mnie połączenie z malinami jest pierwszorzędne :) Wersja bez polewy , z samym cukrem pudrem tez jest pyszna :)