Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Ciasto czekoladowe idealne do kawki.

Składniki

  • 3 żółtka,
  • 3 białka,
  • 170 g cukru,
  • 170 g miękkiego masła,
  • 170 g miękkiego masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 100 g mlecznej czekolady.

Przygotowanie

  1. Żółtka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy masło ciągle miksując. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

    Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy.

    Przekładamy do keksówki (30x11) i pieczemy 40-40 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 25 sierpnia
Super;)
Składniki
  • 3 żółtka,
  • 3 białka,
  • 170 g cukru,
  • 170 g miękkiego masła,
  • 170 g miękkiego masła,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 100 g mlecznej czekolady.
Składniki