Ciasto czekoladowe.

Ciasto czekoladowe.
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: balbinka568
Pyszne ciasto do kawki. Łatwe i szybkie w wykonaniu.

Składniki

  • -Mąka pszenna - 500 g
  • -Czekolada gorzka - 100 g
  • -Mleko - 2 szklanki
  • -Cukier - 0,5 szklanki
  • -Olej rzepakowy - 0,5 szklanki
  • -Kakao decomoreno - 4 łyżki
  • -Proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • -Czekolada mleczna - 2 paski

Przygotowanie

  1. Czekoladę gorzką drobno pokroić.
    Do miski wsypać suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier, kakao i gorzka czekolada).
    Dobrze wymieszać.

  2. Mleko wymieszać z olejem i dodać do suchych składników.
    Wymieszać, aż powstanie jednolita gładka masa.

  3. Ciasto przelać do formy (30x25 cm) wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 45 minut.

  5. Po upieczeniu na ciepłe ciasto zetrzeć czekoladę mleczną.
    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (7)

Maudie 11 listopada 2019
Szybko i pysznie :)
Konto usunięte 11 listopada 2019
Pycha:)
KulinarnaChwila 12 listopada 2019
Super Ciasto :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • -Mąka pszenna - 500 g
  • -Czekolada gorzka - 100 g
  • -Mleko - 2 szklanki
  • -Cukier - 0,5 szklanki
  • -Olej rzepakowy - 0,5 szklanki
  • -Kakao decomoreno - 4 łyżki
  • -Proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • -Czekolada mleczna - 2 paski
Składniki