Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tysiak
Szybkie, pyszne i mega-cytrynowe ciasto :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem.

  2. Dodajemy jajka i mąkę.

  3. Cytryny sparzamy, ścieramy skórkę na tarce (na drobnych oczkach), wyciskamy z nich sok. Dodajemy do ciasta.

  4. Migdały siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta.

  5. Gotową masę przelewamy do formy, pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach.

  6. Gdy ciasto wystygnie sypiemy obficie cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (2)

Eulalia_Gwizdek 07 marca 2012
Właśnie zrobiłam. Ciasto jest cymes! Dzięki za patent!
renka 13 lutego 2013
Do tego zrób moją polewę cytrynową (jest na moim profilu) i wtedy będzie ciasto mocno cytrynowe -)
Składniki
Składniki