Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: suri
smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Z mąki pszennej,jajek,margaryny,20 dag cukru,skórki startej z 4 cytryn,proszku do pieczenia i sody wyrobić ciasto,podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować i upiec osobno 3 placki na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni

  2. 1,5 litra wody zagotować z 1,5 szklanki cukru,ale jeśli kisiel jest z cukrem należy go zmniejszyć nawet do pół szklanki (to już według uznania ),kisiel wymieszać z mąką ziemniaczaną i sokiem z 4 cytryn,wlać na gotującą się wodę i ugotować kisiel

  3. Gorącą masą przekładać upieczone placki.Posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest następnego dnia gdy nasiąknie

Komentarze do przepisu (8)

Magi30 30 marca 2010
Wyglada pieknie!!!
irma 30 marca 2010
To ciasto musi być bardzo smaczne.
mari 30 marca 2010
Coś dla mnie. Do ulubionych.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki