Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
jajka i cukier ubić,dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.
ciasto wylać na blaszkę( o wym.24/36 cm) wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200 stopni
Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub orzechową.Ja polałam polewą orzechową :25 dag orzechów pokroić w większe kawałki,1/2 kostki masła roztopić,dodać 1/2 szklanki cukru i orzechy,chwilę razem przesmażyć i dodać 1 puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje (około 20 minut ).Ciepłą polewą posmarować ciasto