Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
ciasto: masło utrzeć stopniowo dodając cukier i po jednym jajku.Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem dodać do masy maślanej następnie mleko i kokos dokładnie połączyć. Formę keksową natłuścić i oprószyć bułką, wlać ciasto.Piec ok. 50 min w 170 st.
dekorowanie: z zimnego ciasta odkroić 1/3 część z której zrobimy kabinę cięzarówki. Posmarować spód odkrojonej części polewą i położyć na cieście . Całe ciasto zalać polewą. Rurki waflowe ułożyć na naczepie przyklejone polewą jedna na drugiej po 2 szt z każdej strony a na tył po połówce.Po bokach przykleić ciastka koła ,pisakiem lub lukrem namalować kabinę i boki ciężarówki. Do przyczepy wsypać drażetki czekoladowe.