Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 575
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 230
Składniki
1. oddzielic żółtka, białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka i wodę, chwile jeszcze ubijać, dodać mąki, cappucino i proszek, delikatnie wymieszać, wylać do wyłozonej papierem formy, piec w 180 st, 35-40 min, wystudzic 2. galaretke rozpuścić w 3/4 szkl wody, ubić smietanę, dodać zimną galaretkę i cappucino, wymieszać, 3. ciasto przekroić, wyłozyć masę (zostawić 3 łyzki na wierzch), rozmarować, przykryć drugim plackiem, posmarować resztą masy, wstawić na kilka godz do lodówki (biszkopt przed przełozeniem można nasączyć), smacznego