Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ciasto idealne dosłownie na każdą okazję. Ciemny biszkopt, masa budyniowa i śmietanowa z dodatkiem białych Michałków do tego wiórki czekoladowe to uczta dla podniebienia. Jak widać ciasto czasochłonne ale warte zachodu, bo nic tak nie cieszy jak kawałek dobrego ciasta do kawy lub herbaty.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Do garnka przelanego zimna wodą wlać 500 ml mleka i zagotować. Budynie wymieszać w pozostałym mleku i dodać do smaku cukier. Do gotującego się mleka dodać mieszankę budyniową i gotować aż budyń zgęstnieje. Budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć i potem dodawać porcjami budyń. Gdy masa będzie gotowa dodać 100 g rozdrobnionych michałków, wymieszać masę.
Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem, wlać śmietankę i ubić śmietanę na sztywno. Masę wymieszać ze 100 g rozdrobnionych michałków. Pierwszy bla ciasta umieścić w blaszce ( papier niech zostanie, ułatwi to wyjęcie ciasta ). Nasączyć herbatą. Wyłożyć masę budyniową, zakryć drugim blatem, nasączyć. Wyłożyć masę śmietanową i posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto schłodzić.