Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne ciasto z owocami, bez masy. Bardzo szybko, prosto się robi.
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 229
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1511
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 229
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1511
Składniki
1. Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem. 2. Następnie wbijamy pojedynczo jajka, wsypujemy suche budynie i wlewamy mleko. 3. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując. 4. Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm.
5. Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i polówki utykamy w ciasto. 6. Pieczemy 40 minut w 180°C.
7. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 8. Smacznego.