Ciasto budyniowo-rumowe na herbatnikach.

Ciasto budyniowo-rumowe na herbatnikach.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Aromatyczna delicja,rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • budyń o smaku czekoladowym 2 op.
  • mleko 800ml
  • śmietanka 30% 200ml
  • śmietan-fix 2 op.
  • herbatniki maślane lub szkolne około 500gr
  • rum 70-80ml
  • kokos do posypania

Przygotowanie

  1. Przygotować foremkę najlepiej wąską,wyścielić folią aluminiową.

    Wcześniej ugotować budynie w mniejszej ilości mleka,wystudzić.

    Śmietankę ubić na sztywno ,dodać śmietan-fixy.Do śmietanki stopniowo dodawać zimny budyń i miksować na wolnych obrotach.

    Herbatniki zamaczać w rumie położyć warstwę kremu i układać pionowo we foremce dociskając każdy herbatnik do siebie , do wyczerpania produktów.
    Posypać po wierzchu kokosem i dać do lodówki na kilka godz.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (23)

fafiatko 27 lutego 2018
dzisiaj pelen obiad :)a na deser smakołyki :)
izek 27 lutego 2018
Lubię takie szybkie ciasta! :)
Nevermore 27 lutego 2018
Yhy, to ja już może pójdę spać xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • budyń o smaku czekoladowym 2 op.
  • mleko 800ml
  • śmietanka 30% 200ml
  • śmietan-fix 2 op.
  • herbatniki maślane lub szkolne około 500gr
  • rum 70-80ml
  • kokos do posypania
Składniki