ciasto brzoskwiniowe

ciasto brzoskwiniowe
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: palooka
Pyszne ciasto na każdą porę.

Składniki

Przygotowanie

  1. żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i sok z brzoskwiń ( sok z puszki). Na końcu ubić pianę z białek z cukrem wanilinowym i dodać ostrożnie do reszty masy.

  2. Blaszkę (25x25) natłuścić i posypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do foremki na wierzch dać pokrojone brzoskwinie, można je także wymieszać z ciastem . Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40-45 minut. W miedzy czasie sprawdzać patyczkiem ciasto.

  3. wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem, lub ubić bitą śmietanę i rozsmarować na ciasto i na wierzch posypać brzoskwiniami.

Komentarze do przepisu (7)

jagoda114 06 marca 2011
Kolejny przepis, który warto wypróbować:)
tolerancja 06 marca 2011
wyglada smakowicie - do ulubionych
olcia35 08 marca 2011
Proste i fajne ciasto:)do ulubionych:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki