Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma biszkoptami, przełożone kremem z pralinkami. Ciasto dla dorosłych, oblane polewą czekoladową, wyszło pyszne.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia. Piec ok.20-25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec taki sam. Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami. Biszkopt nasączyć wodą z alkoholem.
krem-Pralinki rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i schłodzić z pół godz. w lodówce, albo i na całą noc. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Pralinkową śmietankę ubić z serkiem, jogurtem i cukrem pudrem. Miksując dolewać letnią żelatynę, ale nie miksować za długo. Przelać do blaszki na biszkopt. Przykryć biszkoptem, górą do dołu.
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą z masłem i trochę z mlekiem. Ostudzić do letniego, polać na biszkopt i rozsmarować. Ciasto schłodzić w lodówce i przetrzymywać też w lodówce w ciepłe dni.