Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winne i rozpływające się w ustach ciasto. Bardzo szybkie do zrobienia.Serdecznie Wam polecam:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 279
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 37
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 279
Składniki
Ugotować budynie ,do ciepłych dać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia. Do letniej masy dodać zblendowane truskawki i zmiksować.
Spód tortownicy 25/25 cm wyłożyć folią aluminiową,na to dać biszkopty. Wlać połowę kremu truskawkowego. Położyć drugą warstwę biszkoptów i resztę kremu.Krem dobrze rozprowadzić by nie było małych dziurek ,bo galaretka może wypłynąć. Włożyć do lodówki by ciasto nam stężało.
Na zimne ciasto ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!