Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla poprawy humoru często sięgamy po czekoladę, ja proponuję czekoladę utopioną w masie, zmieszanej z miodowymi kuleczkami a całe ciasto przykryte śnieżną powłoką .
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 47
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1739
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 47
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1739
Składniki
1. Masło rozpuszczamy.
2. 1 opakowanie herbatników kruszymy drobno.
3. Mieszamy z rozpuszczonym masłem.
4. Rozkładamy na dnie tortownicy.
5. Białą czekoladę również rozpuszczamy i studzimy.
6. Ubijamy mikserem jedną śmietanę.
7. Dodajemy serek mascarpone.
8. Na koniec wlewamy czekoladę, jeszcze chwilę miksujemy.
9. Do gotowej masy wsypujemy płatki, delikatnie mieszamy.
10. Wykładamy na herbatniki.
11. Masę posypujemy pozostałymi ciastkami.
12. Do naczynia wlewamy mleko.
13. Miksujemy ze śnieżkami.
14. Dodajemy śmietanę.
15. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do masy.
16. Masę wykładamy na ciastka.
17. Dekorujemy płatkami i startą ciemną czekoladą. 18. Ciasto gotowe. 19. Smacznego.