Ciasto bez pieczenia Snikers

Ciasto bez pieczenia Snikers
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Wspaniałe ciasto bez pieczenia, spód wyłożony słonymi krakersami a wierzch posypany orzeszkami z delikatnym kremem śmietankowy.

Składniki

  • 1 ½ opakowania krakersów
  • 400 g masy krówkowej
  • 2 śmietany 36%
  • 2 serek mascarpone
  • ½ szk. cukru pudru
  • 2 śnieżki
  • 230 g orzechów ziemnych bez soli
  • ½ kostki margaryny
  • ½ szk. cukru
  • 4 łyżki miodu
  • ½ szk. mleka
  • Czekolada gorzka
  • Czekolada mleczna

Przygotowanie

  1. 1. Krakersy układamy na blaszce do pieczenia.

  2. 2. Na krakersach rozprowadzamy masę krówkową.

  3. 3. Ponownie układamy krakersy.

  4. 4. Robimy masę serową: Śmietanę ubijamy.

  5. 5. Do śmietany dodajemy cukier puder.

  6. 6. Wsypujemy śnieżki.

  7. 7. Dodajemy powoli serki, chwilę miksujemy.

  8. 8. Masę wykładamy na ciastka.

  9. 9. Na masę ponownie krakersy.

  10. 10. Robimy masę orzechową.
    11. W garnku rozpuszczamy margarynę.

  11. 12. Dodajemy cukier oraz miód.

  12. 13. Na koniec dodajemy orzechy, gotujemy chwilę.

  13. 14. Na ciastka wykładamy masę orzechową.

  14. 15. Robimy polewę: Mleko łączymy z pokruszoną czekoladą gorzką oraz mleczną, gotujemy.

  15. 16. Wierzch ciasta polewamy polewą, chłodzimy w lodówce 2 godziny.

  16. 17. Ciasto gotowe.
    18. Smacznego.

Składniki
  • 1 ½ opakowania krakersów
  • 400 g masy krówkowej
  • 2 śmietany 36%
  • 2 serek mascarpone
  • ½ szk. cukru pudru
  • 2 śnieżki
  • 230 g orzechów ziemnych bez soli
  • ½ kostki margaryny
  • ½ szk. cukru
  • 4 łyżki miodu
  • ½ szk. mleka
  • Czekolada gorzka
  • Czekolada mleczna
Składniki