Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i mięciutkie. Serdecznie polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Składniki
Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie. Wystudzić. Dać do lodówki. Gdy zaczną zastygać połączyć z ubitą śmietanką. Można jeszcze na chwilę dać do lodówki celem większego stężenia. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x29 cm. Na dnie foremki ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Wylać połowę kremu. Na to druga warstwa herbatników i reszta kremu. Na wierzch trzecia warstwa herbatników. Polać polewą z rozpuszczonej białej czekolady i mleka. Foremkę z ciastem dać na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.