Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cechą charakterystyczną tego ciasta jest brak cukru. Mimo to jest słodkie. Ta słodycz zawarta jest w bananach i marchewce, no i oczywiście częściowo w lukrze.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Banany obrać i zmiksować blenderem. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiać do miski. Dodać banany, marchewkę, olej i jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Robiłam tą czynność łyżką.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 35-40 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru utartego z sokiem z cytryny.