Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i naprawdę smaczne
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1093
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 192
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1093
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 192
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Składniki
Mąkę przesiałam z sodą i szczyptą soli. Masło utarłam z cukrem. Jajko rozbełtałam widelcem i powoli wlałam do masła. Dodałam parę kropli aromatu waniliowego, wymieszałam. Banany roztarłam widelcem. Winogrona przepołowiłam i wyjęłam pestki. Do utartego masła wsypałam mąkę, dodałam banany i 3 łyżki mleka, krótko wymieszałam. Ciasto przełożyłam do torownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20cm, wyrównałam. Na wierzchu poukładałam winogrona, wciskając je lekko w ciasto. Piekłam w temperaturze 160 stopni na funkcji termoobieg przez około 45 minut. Na chłodne ciasto wyłożyłam galaretkę. Ciasto wychodzi wilgotne i słodkie, a winogrona i galaretka dodają świeżości. Pycha!