Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które rozpływa się w ustach. Rurki nadają wyjątkowy smak a banany sprawiają że ciasto jest jeszcze lepsze.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
1. 2 szk. mleka gotujemy w rondelku.
2. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie z cukrem.
3. Wlewamy do gotującego się mleka, mieszając aż zrobi się gęsty budyń.
4. Margarynę miksujemy robotę.
5. Dodajemy żółtko.
6. Stopniowo dodajemy wystudzony budyń.
7. Kwadratową tortownicę wykładamy herbatnikami namoczonymi w mleku.
8. Nakładamy połowę masy budyniowej.
9. Układamy rurki.
10. Na rurki pokrojone w plasterki banany.
11. Zalewamy pozostałą masą.
12. Przykrywamy herbatnikami namoczonymi w mleku.
13. W garnku rozpuszczamy wszystkie składniki polewy: kakao, margarynę, cukier, wodę, czekoladę czarną.
14. W drugim garnku rozpuszczamy czekoladę karmelową z dodatkiem łyżki mleka.
15. Na herbatnikach rozprowadzamy ciemną polewę.
16. Z białej robimy kropki i wykałaczką robimy zygzaki w dowolnej formie.
17. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki. 18. Deser gotowy. 19. Smacznego.