Ciasto bananowe z keksówki

Ciasto bananowe z keksówki
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)

Składniki

  • ser biały 120 g
  • cukier puder 50 g
  • banan 5-6 szt
  • galaretka agrestowa 3 szt
  • biszkopty okrągłe 12-15 szt
  • gorąca woda 900 ml

Przygotowanie

  1. 4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.

  2. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)

  3. Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię.
    Smacznego!

Składniki
  • ser biały 120 g
  • cukier puder 50 g
  • banan 5-6 szt
  • galaretka agrestowa 3 szt
  • biszkopty okrągłe 12-15 szt
  • gorąca woda 900 ml
Składniki