Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki sposób na pyszne ciasto bez pieczenia z dodatkiem czekolady i bananów.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7266
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 163
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 188
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7266
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 163
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 188
Składniki
1. 2 Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ½ szk. gorącej wody, zostawić do ostygnięcia.
2. Śmietanę ubić na sztywno.
3. Dodać jogurty.
4. Dodać cukier puder.
5. Połączyć z tężejącą galaretką.
6. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do masy.
2 Banany pokroić i również dodać do masy, delikatnie wymieszać.
8. Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
9. Na biszkopty wylać masę.
10. Galaretki zielone rozpuścić według przepisu na opakowaniu, schłodzić.
11. Na ciasto poukładać winogrona.
12. Zalać tężejącą galaretką.
13. Ciasto gotowe. 14. Smacznego.