Ciasto bananowe

Ciasto bananowe
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ola1984
Pyszne, pożywne ciasto bananowe to idealny pomysł na szybki, tani deser :) Pachnie obłędnie i jeszcze lepiej smakuje. Jesienią przygotowuję go często i chętnie.

Składniki

  • Mąka tortowa 300 g
  • Masło 125 g
  • jajka 2 szt.
  • Cukier 3/4 szklanki
  • mleko 3,2% 1/3 szklanki
  • Banan 350 g (3 duże szt.)
  • Rodzynki 4 łyżki
  • Cynamon 2 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • Cukier puder (do posypania)

Przygotowanie

  1. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Mąkę, sodę, proszek i cynamon przesiać. Banany zmiksować na gładkie pure. Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka nie przerywając miksowania. Dodać zmiksowane banany i mleko. Cały czas miksując dodać mąkę z dodatkami. Dosypać rodzynki i wymieszać. Przelać do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 1 godziny do suchego patyczka.

Składniki
  • Mąka tortowa 300 g
  • Masło 125 g
  • jajka 2 szt.
  • Cukier 3/4 szklanki
  • mleko 3,2% 1/3 szklanki
  • Banan 350 g (3 duże szt.)
  • Rodzynki 4 łyżki
  • Cynamon 2 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • Cukier puder (do posypania)
Składniki